vernissa_logo.jpg (2838 bytes)

Vernissa

Vernissa on valmistettu keittämällä kylmäpuristetusta pellavaöljystä. Vernissa imeytyy puuhun suojaten puuta kosteudelta ja epäpuhtauksilta. Vernissa soveltuu kaikille puulaaduille niin vanhojen kuin uusien puupintojen käsittelyyn sekä sisälle että ulos. Riittoisuus höylätylle puupinnalle noin 8 m2/l.

 

Käyttökohteet
  • jalopuupinnat
  • ikkunanpuitteet
  • painekyllästetty puu
  • lämpökäsitelty puu
  • ovet, listat
  • pihakalusteet
  • panelit

 

Esikäsittely: Käsiteltävän puun on ehdottomasti oltava kuivaa, max. kosteuspitoisuus alle 15% ja ilman suhteellinen kosteus alle 80%. Puhdista pinta ensin lakoista, maaleista ja irtoavasta liasta esim. siklillä. Viimeistele pinta hiomapaperilla ja poista hiontapöly.

Käyttöohjeet: Ohenteena voidaan käyttää mänty- eli pineenitärpätiä. Levitä ohuesti syiden suuntaisesti siveltimellä tai rätillä ja anna imeytyä. Imeytymätön aine voidaan tarvittaessa pyyhkiä pois. Puupintaa hiotaan välillä ja käsitellään uudestaan. Käsittelykertojen määrä vaihtelee 1-4 riipuen puupinnan laadusta ja käyttötarkoituksesta. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Kuivumista voidaan nopeuttaa Pellakuivikkeella ja Vernissaa voidaan sävyttää Pellaväreillä. Kuivunut puupinta voidaan viimeistellä kevyesti hiomalla tai siklaamalla. Viimeistelty puupinta voidaan vahata Pellavahalla (vain sisätiloissa käytettävät kohteet). Uusintakäsittely tehdään tarvittaessa vuosittain. Vernissaa ei suositella lakatuille tai maalatuille pinnoille. Käyttö muuhun tarkoitukseen ja vastoin ohjeita ei ole suositeltavaa.

Kuivumisaika: Ohuesti kertasiveltynä tehtynä puu on pintakuiva 1-3 vrk alustasta ja olosuhteista riippuen.

Työvälineiden pesu: Lakkabensiinillä.

Ympäristöhaittojen ehkäisy: Valmisteen kostuttamat trasselit, lastut, sahanpurut ym. helposti syttyvä materiaali voi itsesyttyä. Tälläinen materiaali on poltettava tai säilytettävä suljetussa peltiastiassa. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan hävittää muun talousjätteen mukana.

Varastointi: Kestää kylmävarastoinnin.

Sisältö:

  • Vernissattua pellavaöljyä

Valmistaja: Tope Oy, PL122, 04301 Tuusula - puh.09-2757597 fax.09-2733641

 

TakaisinTakaisin